Logga in
Välkommen till intranätet

Lite kort om Kårens datorsystem

Här är en kortfattad introduktion till de olika delarna som du kan ha nytta av som funktionär.

Användarkonto

Är du funktionär och vill du ha ett inlogg på kårens datorer så snackar du med DSG. Skicka ett mail till helpdesk@tlth.se med följande information:

* Ditt namn
* Vilket utskott du är engagerad i
* Vem som är din chef, d.v.s. vem som kan verifiera att du ska ha konto
* Önskat användarnamn
* Mobiltelefonnummer
* E-post för vidarebefordran (se nedan)

När du fått uppgifterna byter du lösenord genom att logga in på kårens datorer och trycka ctrl-alt-del och välja "change password".

Helpdesk

Vid datorrelaterade strul så maila helpdesk@tlth.se så hjälper vi till så fort vi har möjlighet.

E-Post

Det normala förfarandet är att du får en e-post adress som är förnamn.efternamn@tlth.se och är ett alias. Med detta avses att mail som går till denna adressen bara skickas vidare till den adress som du tidigare angett. Vid speciella fall kan man få ett eget e-post konto men då krävs motivering till detta.

intranet.tlth.se

Denna sida. Logga in med samma lösenord som tlth-datorerna, därefter kan du generera vitingar och i vissa fall administrera utskottsspecifika saker här.

Mailinglistor

Surfa in på mail-gw.tlth.se, klicka därefter på knappen list of lists så får du upp en lista över alla TLTHs publika maillistor. Alla aktiva funktionärer bör vara medlem i aktiva@tlth.se, men även trams@ och utskottsspecifika listor kan vara intressant.

Vanligtvis kan man gå med i en lista genom att skicka ett mail till -subscribe@tlth.se.

Du kan på egen hand lägga till ett lösenord till din mailadress på mail-gw.tlth.se och kan därefter modifiera inställningarna för den mailadressen samt föreslå nya mailinglistor. Genom att skapa ett sådant här konto får du även överblick över vilka listor adressen är med i.

TLTH-datorerna

TLTHs datorer är helt skilda från LTHs datorer. Samtliga konton fungerar på alla datorerna (inklusive heltidarnas) och det är okej att använda samtliga datorer (lämpligt är dock att visa respekt för de som jobbar heltid samt att nyttja den på expedionsdisken med försiktighet då det antas att den som sitter där kan svara på alla möjliga frågor).

Filsystemet

Du får utrymme på kårens filserver för din hemmapp, de mappar som tillhör ditt utskott samt lite bra-att-ha-mappar som Transport (för att göra filer tillgängliga för samtliga användare) eller Mallar.